TAIYUAN URBAN MALL

Taiyuan, Shanxi

Type

Retail

Services

Architectural renovation, Interior design

Size

32000㎡

Introduction

Taiyuan youyou shopping center used to be an old abandoned department store. It is located around Taiyuan Wuyi Square, close to Liuxiang business district. The owner hopes to transform it into the whole Taiyuan young people's time consuming destination. The original layout is department store layout. There is no visual connection between each floor. The overall space is gloomy. The back aisle is straight and narrow Narrow and narrow.
In the process of transformation, connect 1 and 2 buildings to the wall, and remove some floors to create a staggered shared atrium. Using the 1.5m wide channel at the original shear wall, create two kinds of block spaces with different feelings: L1 / L2 is a zigzag Street commercial channel, breaking the straight channel, creating a zigzag and fascinating feeling; L3 / L4 is a linear commercial channel with variable color vision, reducing the distance sense with the wrong color pattern, and creating a unique space and visual experience.
Return